Home » Tips en trucs » SIM naar MicroSim knippen

SIM naar MicroSim knippen

Geplaatst op 25 juni 2012, 17:53 uur de redactie.

Sinds de iPhone 4 werkt Apple met een microsim die iets kleiner is dan de grotere simkaarten die in oudere smartphones zitten. Dit heeft als voordeel dat er meer onderdelen kwijt kunnen in de telefoon.

In de iPhone 5 gaat een nano simkaart, die 40% kleiner is dan de micro-simkaart, hier is begin 2012 een akkoord op gekomen door de Europese telecom standaardisatie instituut ETSI.
Lees hier hoe je een micro sim moet knippen naar een nano sim.

Tegenwoordig worden de micro simkaarten standaard meegeleverd of kun je ze bestellen bij je telecomprovider, maar je kunt ook je huidige simkaart (laten) knippen. Via de telecomzaken als The PhoneHouse kost deze dienst €5,- maar je kunt ook zelf doen door verschillende manieren.

Zelf simkaart knippen naar microsim

Het is belangrijk om te weten dat je nooit iets van de gouden chip af mag knippen, alleen van het plastic erom heen. Je pakt aller eerst je sim tray uit de iPhone of iPad met de sim pin tool die bij je iPhone / iPad is meegeleverd, heb je deze niet dan kun je ook met een naald of peperclip de sim tray uit de iDevice krijgen.

Vervolgens knip je de simkaart kleiner, je kunt hier een template voor gebruiken of op het oog doen en af en toe de simkaart even passen in de sim tray. Hieronder zie je een video hoe je dat moet doen.

Als je je simkaart geknipt hebt dan kun je hem uittesten, door de microsim in je iPhone of iPad te doen. Als hij vraagt naar je pincode en je hebt het correct ingevoerd dan kun je er vanuit gaan dat het foutloos is gegaan.

Sim adapter

Als je je simkaart af en toe in je USB stick wilt doen van je laptop voor mobiel internet, kun je een sim adapter aanschaffen voor niet te veel geld en die zorgt er voor dat je microsim op je de juiste plaats gepositioneerd wordt in je USB stick voor mobiel internet of je oude telefoon.

 

Reageer op SIM naar MicroSim knippen